Charlotte Velling

Krop i balance med Zoneterapi

Zoneterapi

Zoneterapi er en behandlingsmetode, hvor der med tryk på foden kan opnås effekt på organer og væv i kroppen. Zoneterapi bruges til at lindre akutte symptomer eller kroniske lidelser og til at forbygge sygdom/ubalancer. Almindelige gener som hovedpine og allergier vil ofte med zoneterapi kunne bedres eller helt fjernes. Men også gener som for højt kolesterol, eksem eller fordøjelsesproblemer vil kunne afhjælpes. Det skyldes, at kroppens organer er afspejlet på foden og ved at trykke og massere på fødderne, vil kroppen hjælpes tilbage til sin naturlige balance. Behandlingen er behagelig, og du vil opleve, at kroppen kommer til at slappe af.

Zoneterapi er godt for alle

Jeg behandler klienter i alle aldre. Helt fra spædbørn der har kolik eller øreproblemer til folk i overgangsalderen og ældre med gigtsmerter. Alle behandlinger er individuelle. Du er meget velkommen til at kontakte mig, så vi kan få en snak om, hvad zoneterapi kan gøre for dig.

Holistisk tilgang

Zoneterapeuter har en holistisk tilgang til behandling. Hvis der opstår ubalance i en del af kroppen, påvirkes hele kroppen. Det er derfor vigtigt at styrke hele kroppen til selvhelbredelse. Det betyder, at vi finder årsagen til symptomer eller sygdomme og sammensætter ud fra det et behandlingsforløb. I et sådant forløb vil jeg også guide dig i gode kostvaner, vitaminer, mineraler og evt. homøopati.

Fysisk

Mange sygdomme og ubalancer kan helbredes eller lindres med zoneterapi. Blandt andet sukkersyge, eksem, acne, allergi, astma, barnløshed, hovedpine, overgangsalder, kolik, dårligt immunforsvar, åreknuder, gigt, knogleskørhed, menstruationsproblemer.

Psykisk

Zoneterapi har en afslappende effekt på krop og sind. Har du været stresset, depressiv eller trist i længere tid, vil din krop oftest være påvirket af det. Her kan zoneterapi give ro og velvære og hjælpe kroppen til at slappe af og komme tilbage i balance.

“Zoneterapi finder ubalancer i kroppen
ved hjælp af reflekszoner på og under fødderne”

Zoneterapi kan have en positiv indvirkning på bl.a.:

Hvordan foregår en zoneterapibehandling?

Når du kommer til behandling i min klinik, oplever du en tryg og afslappet atmosfære, hvor der er ro og tid til dig. Ved første behandling opretter jeg en journal, og vi gennemgår de symptomer du oplever, og jeg spørger ind til, hvad du ønsker at få ud af behandlingen. Jeg stiller en række opklarende spørgsmål for at kunne tilrettelægge den bedste behandling til dig.

Det er meget forskelligt hvor mange behandlinger der er brug for. Generelt kan man sige, at jo længere tid du har gået med et symptom, jo flere behandlinger skal der til. Det betyder også noget, om du kommer med et akut eller kronisk problem. Langt de fleste oplever en forskel og forbedringer efter 2 til 3 behandlinger. Men nogle gange kræver det flere behandlinger. I et behandlingsforløb kommer du længst hvis du også selv er aktiv. Det kan være du skal kigge på, om der er noget der presser eller belaster dig. Kost, søvn, frisk luft og motion har også betydning. I et zoneterapiforløb giver jeg vejledning i kostvaner samt valg af vitaminer og mineraler og eventuelt homøopati. Homøopati er lægemidler der udvindes af stoffer fra plante-, mineral- og dyrelivet. Når du starter med at få zoneterapi kan du opleve at gamle skavanker eller sygdomme, der ikke tidligere er blevet kureret eller er blevet undertrykt af medicin, kortvarigt kan bryde ud igen for derved at forsvinde.

Zoneterapeut Charlotte Velling

Jeg er uddannet zoneterapeut fra Zoneterapeutskolen Aros i Århus. Som zoneterapeut bruger jeg reflekszoner primært på fødderne for at kommunikere med de steder på kroppen, hvor der er problemer. Hvert punkt under foden har forbindelse via nervebaner til et andet sted i kroppen.
Gennem massage og trykpåvirkning aktiveres nervebaner, som sætter en nænsom og naturlig udrensning og selvhelbredelse i gang i kroppen.

Kroppens dele taler sammen. Det vil sige, at uanset hvilke dele på kroppen man påvirker, så vil hele kroppen blive påvirket.

Zoneterapi er en anerkendt behandlingsform, som er mange tusinde år gammel. Den har rødder tilbage til blandt andet Kina og Ægypten. Den kom til Danmark i 1970érne.

Behandlingen genopretter balancen i din krop. Den giver energi, den bedrer heling, den lindrer smerte og den forebygger sygdomme.

Når du modtager zoneterapi kan du opleve forskellige reaktioner. De typiske oplevelser er bedre søvn og du føler dig mere udhvilet, både psykisk og fysisk. Din udrensningsorganer aktiveres, så mange vil opleve øget vandladning, hyppigere toiletbesøg, næse og bronkier udrenser og svedsekretionen øges.

Reaktionerne er tegn på at din krop tager imod behandlingerne.