Styrke til krop og sind med de fem tibetanere

Forny din energi med de 5 tibetanere – Hemmeligheden til ungdommens kilde

Jeg lærte de fem tibetanere at kende på en yogatur for nogle år tilbage og er siden blevet afhængig af dem. De giver fornyet energi både i kroppen og i sindet med det samme, du har udført dem. Når du har lavet de fem tibetanere i et stykke tid, vil du mærke, hvad jeg mener.

Det er fem ret enkle, men meget powerfulde, øvelser!

De kan udføres af alle og hjemme på stuegulvet, og du behøver ikke skifte til træningstøj.

Det tager ca. 10 til 15 minutter, når du tager 21 gentagelser. Lav dem en gang om dagen, det kan være om morgenen, middagen eller om aftenen. Du skal finde ud af, hvad der passer dig bedst.

Målet er at der skal laves 21 gentagelser af hver, men som nybegynder kan du evt. starte med 3 (altid et ulige antal) af hver og trappe op med 2 hver uge, indtil du når de 21. Det sætter gang i udrensningen i kroppen, så det er vigtigt ikke at starte op med for mange, hvis du ikke er vant til det.

Når du tager 21 gentagelser, kan der være dage, hvor 3 gentagelser er det, du har lyst til, i stedet for at springe over.

Historien om de 5 tibetanere

Øvelserne er udtænkt af de tibetanske munke for ca. 2.000 år siden. De jagtede kilden til evig ungdom. De er bygget op på baggrund af den kinesiske taoistiske tro, at sygdom er et resultat af, at energistrømmen i kroppen er blokeret. Det sker når Yin og Yang ikke er i harmoni med hinanden.

Øvelserne vil sætte helbredende kræfter i gang, deriblandt

  • Øge følelsen af velvære og harmoni
  • Sænke aldringsprocessen
  • Muskler og led styrkes
  • Forbedre din søvn
  • Øge din smidighed
  • Harmonere hormonbalancen
  • Bedre fordøjelsen
  • Bedre lymfesystem
  • Berolige dit sind
  • Mindske stresseniveauet

De 5 øvelser eller ”riter” som de kaldes er her:

RITE 1: Stå med udstrakte arme og drej rundt om dig selv, de antal gange du har besluttet dig for, du vil starte med.

RITE 2: Læg dig fladt på gulvet med armene langs kroppen. Løft hoved og hage mod brystet, samtidig med du løfter dine ben lodret og strakte op. Brug din vejrtrækning, træk vejret ind når du løfter og pust ud, når du sænker.

RITE 3: Sæt dig på knæene med kroppen ret, og placer hænderne i siden eller på baglåret og sænk hovedet mod brystet. Læn dig på en indånding tilbage og svaj i din ryg. På en udånding kommer du tilbage til udgangspunktet.

RITE 4: Sæt dig på gulvet med udstrakte ben og håndfladerne placeret i gulvet. Pres hagen ind mod brystet og kom derefter på en indånding op i en bro med bøjede knæ og strakte arme. På en udånding kommer du ned at sidde igen og tilbage til udgangspunktet.

RITE 5: Læg dig på maven og sæt hænderne ud fra skulderne. Stræk armene, så kun tæer og hænder er i underlaget. På en indånding, bøj hofterne og kør bagdelen op, så kroppen danner en pyramide. Kør nu tilbage til udgangspunktet på en udånding.

Her ser du positionerne for hver af de fem øvelser.

Del med dit netværk

Andre gode tips

Sundhedstips

Friskpresset rødbedejuice til din sundhed

Rødbeden er fyldt med næringsstoffer og er en meget kraftfuld antioxidant, som blandt andet hjælper til med dette: Balancerer blodtrykket Giver mere ilt til musklerne

Få din krop tilbage i balance

Mange sygdomme og ubalancer kan helbredes eller lindres med zoneterapi.

Charlotte Velling Møller - Zoneterapeut i Randers